Kolstad berget "Deadlineday".

Mandag 10. september var siste dag for overganger i norsk fotball. Det knytter seg alltid litt spenning rett før vinduet stenges.

`Veldig glade for at overgangsvinduet har stengt`, sier trener Kristian Selnæs

Kolstads Fotball sin trenerduo med noen betraktninger om laget og om oppstarten på deres engasjement i Kolstad Fotball.

-I de siste kampene har Kolstad igjen begynt å ligne på seg selv. Laget angriper med mye folk, og har på de siste tre kampene mot Gjøvik / Lyn, RBK2 og Melhus scoret hele 12 mål. 

Trenerne Kristian Selnæs og Stian Øien er fornøyd med hvordan laget ser ut om dagen, men påpeker at det enda er en del å jobbe med før de er helt fornøyd. Spillerne har respondert utrolig bra på trening fra dag en, og nå i det siste har vi også fått se dette i kamp. 

-Vi visste hva vi gikk til med tanke på spillergruppen, og det handlet mest om å få satt sammen et lag med utfyllende ferdigheter som var villige til å legge ned jobben på trening og i kamp. Vi sa når vi begynte jobben at det ville ta ca 3 uker til gutta var i god nok form til å tåle det trykket vi forventer, det stemte ganske bra. Vi vet også at det kan komme en tyngre periode etter 7-8 uker, så det skal vi være oppmerksomme på, forteller trenerne
 

Er det noen spillere som har overrasket dere?

-Vi har en forholdsvis jevn tropp, men også med noen klare enere.

Nykommeren Rodgers Kalyango var forholdsvis ubeskrevet, med unntak av at vi hadde sett han 2 kamper mot Mosjøen der han framsto som deres klart beste spiller. Han har vært meget positiv, og er absolutt en spiller å se opp for framover. Kalyango er en moderne sideback, hurtig og med en god venstrefot.  

Ekstreme fysiske ferdigheter.

Erlend Sørhøy, slik han har fremstått i høst er det helt utrolig at for eksempel Levanger som sliter i bunn av Obos-ligaen ikke evner å se spissferdighetene til Sørhøy i kraft av ekstrem hurtighet, kraft, innlegg og avslutningsferdigheter. Når du scorer landslagsnivå på hurtighet, har godt over 70 i O2 opptak og i tillegg banker inn mål og serverer målgivende uke inn og uke ut vil jeg tro det er en spiller som de fleste ville hattt bruk for i en tropp, dette om det er Obos eller Eliteserie vi snakker om. Erlend Dahl Reitan (som har flere tippeligakamper for RBK og som også spilte regelmessig for Bodø Glimt i fjor), og som Selnæs påpeker at han liker godt som spiller, så rett og slett ut utilpass ut i møte med Sørhøy. Jeg tror han var glad når dommeren blåste for 90 minutter.

Heldigvis for Kolstad finnes det altfor få trenere som handler ut i fra bilder de liker, som ser for seg hvor bra en spiller passer inn i gitte situasjoner og som har planer for hvordan en spiller kan passe inn i akkurat sitt lag. De fleste trenger en bekreftelse fra flere hold for å vurdere hva de selv trenger, og der er jeg ydmyk nok til å forstå at for eksempel Levanger ikke sender 3 mann for å se en Kolstad kamp, sier Selnæs.

At Sørhøy forsvinner i løpet av vinteren regner både Øien og Selnæs likevel med, og da skal alle vi i Kolstad heie han frem. 

Flere spillere som har overrasket?

Det finnes også flere spillere på dette laget som kan være interessante for lag høyere oppe i divisjonssystemet, men det handler om å vise det over tid, "stå i det", påpeker Selnæs. Vi kommer heller ikke utenom Morten Valø som har fremstått som en løpsmaskin de siste kampene, dette er en spiller vi kjenner godt fra tidligere, men slik han fremstår nå har vi aldri sett han før. Kort oppsummert så har alle virkelig stått på og levert varene de siste ukene, men ingenting blir som kjent så fort glemt som en fotballkamp. I tillegg må vi også nevne Erik Rotlid som kom fra Molde foran denne sesongen. Rotlid passer perfekt inn i den offensive midtbanerollen som han bekler om dagen. Når Rotlid legger ned nok meter defensivt og bruker sine kreative og tekniske ferdigheter er han rett og slett fryktelig god.

Talentet.

Trenerne påpeker også at de synes det er artig med unggutten Marius Jøssund Brøndbo som de siste kampene har fått et lite gjennombrudd i seniorfotballen. Marius holder fremdeles junioralder i 2 år til etter årets sesong. Om Marius trener godt, tar til seg læring og holder seg skadefri er det virkelig en spiller å se opp for i årene som kommer. Det viktige for Marius er at han blir sett og satset på, det blir han i Kolstad nå. Dersom Marius fremstår som sulten og ikke minst ydmyk kan unggutten nå langt selv om han ikke er en del av Rosenborgsystemet.

Hva med resten av sesongen?

Vi går for å vinne alle kamper, det har vi alltid gjort, svarer trenerne samstemt.

Det videre målet for sesongen er å se oppover på tabellen. Akkurat nå er det like langt ned til nedrykk som til 4-5 plassen på tabellen.

Kjedelig, men sant er det kun hard jobbing på trening, ydmykhet og en ukuelig tro på seiere framover som er resepten for videre poengfangst, sier de suksessfulle trenerne.

Nå ser vi kun inn i mot neste kamp som er Ottestad hjemme på lørdag. Ingen ting er gitt her, men vi lover fartsfylt fotball og oppofrende innsats for Kolstaddrakten, lover trenerne.

 

Kampen mot Ottestad spille lørdag kl. 14.00 i Kolstad Idrettspark

Arrangement

Støtt oss med Grasrotandelen:©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift