Pulsen har så vidt senket seg etter nedrykksdramet på lørdag

Som kjent berget Kolstad plassen i 3. div etter et vanvittig drama i Parken sist lørdag..

Rammene var veldig klare foran skjebnekampen mot Levanger 2. . Kolstad måtte vinne mot Levanger 2 for å berge plassen i 3. divisjon.

Sist Kolstad spilte i 4. divisjon var på midten av 1980-tallet, altså over 30 år siden.

Uka i forkant av den viktige kampen bar preg av at spillere, trenere og klubben var veldig fokusert på oppgaven som sto foran dem. Tidlig i uka ble det avholdt spillermøte der man fokuserte på viktighet av mulighetene i kampen. Det er ofte lett å tenke på konsekvensene ved et evt tap. Noe som igjen fører til at spillere som skal prestere blir forknytt og stresset. All honør til trenerne som raskt etter tapet mot Steinkjer var offensive og løsningsorienterte inn mot skjebnekampen.

Treningsuka var preget av konsentrasjon og kvalitet i treningsarbeidet. Noe som var helt avgjørende for å kunne slå et topp motivert Levangerlag som var minst like motiverte for å berge sin plass i divisjonen.

Utover uka ser vi at det fortsatt er mange som bryr seg og støtter Kolstad Fotball. Klubben får utover uka mange henvendeler og lykkeønskninger inn mot  kampen. Fra både tidligere Kolstadramp og dagens ivrige tilhengere.

Selve kampen.

Det var et forberedt og heltent Kolstadlag entret Parken lørdag formiddag. Det var tydelig at hele laget ønsket og ville vinne og berge plassen i divisjonen. Defensivt er man bunnsolide i denne kampen. Der forsvaret med  Mosa Doboyou og Sindre Brekke Veltun i spissen rydder godt unna de forsøkene som kommer fra Levangerlaget. Det er Kolstad som skaper de fleste og største mulighetene i den første omgangen. Og det burde kanskje stått 1-0 til Kolstad da Torbjørn Trøen får et godt treff fra kloss hold. En mesterlig redning av Levangers gode keeper gjør at lagene går til pause med 0-0.

I pausen er spillerne og trenerne godt fornøyde med den første omgangen, og har stor tro på at det nødvendige målet vil komme dersom man klarte å opprettholde trykk og sjanser i de neste 45 minuttene.

I den andre omgangen er Kolstad det klart beste laget. Fører kampen og har flere muligheter til å score både ett og to mål. I steden går det som det ofte gjør i fotball når det ene laget trykker på. I det 84 minutt får Levanger en sjelden overgangsmulighet. Overgangen fører til at angriperen blir lagt i bakken og får tildelt straffespark. 

Straffesparket settes sikkert i mål og Kolstad er på dette tidspunktet i 4. divisjon med bare 5 minutter igjen å spille av hele sesongen. Unødvendig og urettferdig tenkte mange av de som hadde tatt turen til Parken denne lørdagen. Flere av de frammøtte gav opp og tuslet slukøret bort fra Parken med visshet om at laget nå måtte ta den tunge veien ned i 4. divisjon.

Så skjer det umulige! Det som gjør at fotball er det mest vidunderlige av alt på denne jord akkurat denne dagen.

Kolstadguttene hadde ikke gitt opp selv om det unektelig så fortapt ut der og da. Guttene fortsetter å storme i angrep. I det 90 minutt utligner Morten Valø etter et godt angrep fra Kolstad sin venstreside.  Laget må fortsatt ha et mål til for å berge plassen. Stemningen er nå helt elektrisk i Parken. Levanger beholder plassen i 3. div med uavgjort, mens Kolstad må fram å score enda et mål for videre spill i 3. divisjon.

På ny stormer Kolstadguttene mot Levanger sitt mål, denne gangen med enda flere spillere i angrep. Ballen havner til Erlend Sørhøy som skrur ballen inn mot mål. Der dukker Erik Rotlid opp og sender laget, publikum, klubben og hele bydelen til himmels. Kolstad har klart det umulige. De har snudd 0-1 til 2-1 etter to scoringer på overtid.

Publikum stormer banen etter at dommeren blåser i fløyta. Kolstad berger plassen i 3. divisjon etter et uttrolig drama. Ikke mulige å gjøre dette på en mere spennende måte enn det som ble gjort i Parken denne lørdagen.

Voksne menn klemmer, kysser og gråter med hverandre. Det er tydelig at dette betyr mye for alle som har sitt hjerte i Kolstad.

Kampfakta

Kolstad-Levanger 2     2-1 (0-0)

Kolstad Idrettspark ca 300 tilskuere

0-1   Andreas Hegdahl Gundersen   84`

1-1   Morten Valø                              90`

2-1  Erik Rotlid                                  90`

 

Laget:

Thomas Størseth Falstad

Miran Cemalovic

Mosa Doboyou

Sindre Brekke Veltun

Rodgers Kalyango

Kristoffer Pedersen

Mats Oliver Bjerkan

Erlend Tolnes Sørhøy

Jørgen Wisth Lie

Erik Rotlid

Torbjørn Trøen

Benyttede reserver:

Morten Valø for Jørgen Wisth Lie

 

 

Arrangement

 

Mandag 22. april  kl. 16.00

Kolstad - Tiller

Støtt oss med Grasrotandelen:©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift