Begivenhetsrik uke for seniorlaget.

Kolstad med seier mot Brumunddal i Norsk Tipping Ligaen sist lørdag og treningskamp mot Rosenborg på Lerkendal sist mandag.

Foto: Karlsen Foto

Liten oppsummering av ukas siste kamper for seniorlaget.

Seier i hjemmekampen og helt i toppen i Norsk Tipping Ligaen.

Sist lørdag var det klart for seriekamp i Norsk Tipping-ligaen, hvor Kolstad tok imot Brumunddal i Parken. Det endte med en fin 3-1-seier, der Kolstad førte mye av kampen og skapte de fleste sjansene.

Kolstad åpnet best, og tok også ledelsen etter bare 10 minutter ved Mats Oliver Bjerkan, som kom på løp inn i feltet og satte den kontrollert i mål etter et fint fremspill fra Jørgen Wisth Lie. Og det gikk ikke lang tid før nummer to satt i nota. Etter en stor forsvarsblemme fra Brumunddal fikk Torbjørn Trøen kranglet med seg ballen og spilt ut til Mantas Petruska, som dro en finte før han satte ballen rolig til side for keeper.

Hjemmelaget fortsatte å skape mange muligheter før pause. Petruska hadde også et skudd i stolpen etter et fint angrep. Deretter fikk Thomas Rønning ballen i mål etter en corner, men det ble korrekt avblåst for en hands i forkant. 
Til pause står det fortjent 2-0 til hjemmelaget.


Brumunddal hadde også sine muligheter, men det var ikke før etter pause de klarte å redusere, da Brumunddals Hauk Andreas Fossen fikk en fin pasning i bakrom og satte den kontrollert bak Kolstad-keeper Nikita Nechipurenko. Da var det spilt 48 minutter, og det var det plutselig full kamp igjen.

Deretter var det flere sjanser i begge ender i det som var en underholdende kamp, men det var til slutt Kolstad som fikk satt punktum på kampen på overtid. Etter et langt fremspill kom kampens store spiller Mantas Petruska alene gjennom, og headet ballen over keeper. Dermed ble alle poengene igjen i Trondheim.


Treningskamp mot Rosenborg på Lerkendal stadion.


I treningskampen mot Rosenborg på Lerkendal var det forventet at hjemmelaget ville terpe på angrepsspill og at Kolstad dermed ville være mye i forsvar, og sånn ble det også i stor grad.

Rosenborg tok ledelsen allerede etter bare 7 minutter, da Kolstad gjorde en stor forsvarsfeil, som gjorde at Alexander Søderlund kom alene med Nikita Nechipurenko og lobbet ballen over Kolstads keeper og i mål. Mål nummer to var nesten en kopi av det første, igjen etter en stor feil i bakre rekker hos Kolstad, men denne gangen valgte Søderlund å sette ballen kontrollert til side for keeper.

Bortsett fra dette spilte Kolstad en fullt godkjent omgang, særlig defensivt, og 2-0 forble pauseresultatet. Morten Valø hadde også en suser som gikk i tverrliggeren og som definitivt hadde fortjent en bedre skjebne.

Utover i andre omgang ble det tydelig at Kolstad kjente at de hadde spilt kamp bare to dager tidligere, og Rosenborg kom til mange flere muligheter. Hjemmelaget fikk straffe etter 53 minutter, som Pål André Helland, som var venstreback for dagen, satte kontrollert i mål. Etter drøye timen hadde samme Helland et fint innlegg mot bakerste stolpe, der Søderlund stod. Han kunne ekspedere ballen enkelt i mål, og hattricket hans var et faktum.

Etter 67 minutter økte Rosenborg til 5-0, da Samuel Adegbenro ble spilt gjennom og satte ballen rolig og behersket i mål. 6-0-målet lignet veldig på 4-0-målet, med de samme spillerne i sentrum: Helland sendte et innlegg på bakerste stolpe til Søderlund, som headet ballen i nota. Søderlund fikk også med seg sitt femte mål for dagen etter 78 minutter. Innbytter og debutant Audun Engen Vik, 16-åringen som er sønn av tidligere olympisk mester i kombinert Bjarte Engen Vik, fastsatte sluttresultatet til 8-0.

Forskjellen mellom Eliteserien og Norsk Tipping-ligaen ble veldig synlig etterhvert, men det var absolutt også lyspunkter for Kolstad å ta med seg videre. Laget kjempet hardt og slapp til overraskende lite muligheter i første omgang. I tillegg hadde man en del fine angrep og tendenser til flott spill, og man dummet seg absolutt ikke ut. At rødtrøyene gikk litt tomme i andre omgang er ikke så merkelig, etter å ha spilt kamp to dager i forveien, og det var en flott opplevelse for spillerne å få lov til å spille på selveste Lerkendal.KAMPFAKTA:

Kolstad - Brumunddal 3-1 (2-0)

Lørdag 8. juni kl. 16:00              Kolstad Idrettspark              125 tilskuere

1-0 (10) Mats Oliver Bjerkan
2-0 (18) Mantas Petruska
2-1 (48) Hauk Andreas Fossen
3-1 (90) Mantas Petruska

Kolstad Fotball:
Nikita Nechipurenko
Miran Cemalovic
Brage Hauglann Talgø
Thomas Rønning
Rodgers Kalyango
Jørgen Wisth Lie
Mats Oliver Bjerkan
Prince Kala
Erik Rotlid
Mantas Petruska
Torbjørn Trøen

Benyttede innbyttere:
Aleksander Vavik 22 min. for Torbjørn Trøen
Sindre Brekke Veltun 13 min. for Rodgers Kalyango
Morten Valø 1 min. for Erik RotlidKAMPFAKTA:

Rosenborg - Kolstad 8-0 (2-0)

Mandag 10. juni kl. 18:00           Lerkendal stadion             ca. 200 tilskuere

1-0 (7) Alexander Søderlund
2-0 (21) Alexander Søderlund
3-0 (53) Pål André Helland (straffe)
4-0 (62) Alexander Søderlund
5-0 (67) Samuel Adegbenro
6-0 (69) Alexander Søderlund
7-0 (78) Alexander Søderlund
8-0 (80) Audun Engen Vik

Kolstad Fotball:
Nikita Nechipurenko
Miran Cemalovic
Brage Hauglann Talgø
Sindre Brekke Veltun
Rodgers Kalyango
Alexander Vavik
Jørgen Wisth Lie
Prince Kala
Erik Rotlid
Mantas Petruska
Morten Valø

Benyttede reserver:
Claus Martin Flage
Mats Oliver Bjerkan
Tom Ørjan Rønning
Ola Torske
Somchai Paholet
Marius Jøssund Brøndbo
Sander Fjorden Gjesdal


Rosenborg (4-3-3):
Sander Tangvik
Vegar Eggen Hedenstad
Tore Reginiussen
Gustav Valsvik
Pål André Helland
Gjermund Åsen
Anders Trondsen
Mike Jensen
David Akintola
Alexander Søderlund
Samuel Adegbenro

Benyttede innbyttere:
Even Hovland
Marius Lundemo
Brede Frøysa
Audun Engen Vik

Arrangement

LØRDAG 17. AUGUST  kl. 16.00

Kolstad - Nybergsund IL Trysil

Støtt oss med Grasrotandelen:©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift